SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Löberöds IF
Fotboll
Herrar

Lövestads IF - Löberöds IF
2024-05-09 12:19

Det duggar tätt mellan matcherna och vi var bjudna ner till Lövestad för att spela match, på förhand skulle jag säga att vi hade rätt så bra koll på våra motståndare då vi haft dom i serien under en längre period. Vi visste tillexempel att dom attackerar via kanterna högt upp i banan och anfaller med mycket folk. 

Innan matchen pratar vi återigen om vikten att få igång eget spel, hur vi ska ligga i position för att hjälpa varandra så mycket som möjligt. Defensivt står vi emot väldigt bra första 15-20 men vi får svårt driva igång eget spel och Lövestad gör det svårt för oss genom att nästan man man markera våra spelare vilket resulterar i att vi får inte den tiden att bygga upp vårt spel det i sin tur genererar i att vi får stå emot anfallsvåg efter anfallsvåg och vi gör så i 42 minuter sen råkar vi göra ett misstag får inte undan en hörna som dimper ner i straffområdet och dom kan tämligen enkelt rulla in 1-0 precis innan halvtidsvilan surt gå in till halvtid med underläge när vi hade trots allt försvarat oss bra. I halvtid pratar vi om att vi inte kommer upp till den nivå som krävs vi tappar mycket boll och får mycket anfall mot oss Patrik ber oss höja nivån några snäpp och försöka få igång eget spel så vi får vila med boll, vi gör några byten på både spelare och positioner.

Andra halvlek startar och vi får faktiskt igång ett eget spel med lite bättre rörelse lite bättre 1-2 touch och rörelse vi skapar en del anfall som både resulterar i skott på mål samt några hörnor i minut 69 får vi en hörna som Hugo slår och högst på denna når Fredrik som knoppar in 1-1 och vi har jobbat oss in i matchen rejält, Lövestad är inte utspelat under denna period inte så jag vill få det att framstå men vi ägde bollen betydligt mer under denna period och precis som jag skriver vi jobbade oss ikapp. Efter målet tror jag Lövestad vaknade till och insåg att vi faktiskt var på banan igen och började sätta en del långa bollar för att sträcka ut oss och senare hitta passningar genom oss och så blev det 2-1 kommer efter att Fredrik hamnar lite på mellis inte riktigt i ryggen på spelaren som får bollen och täcker heller inte ytan bakomsig och där hittar dom in och gör mål vi är nu i minut 78, 12 minuter kvar och spela och vi tycker vi har jobbat in oss så bra så det är värt att försöka gå för en kvittering detta resulterar tyvärr 2 baklängesmål och vi förlorar med 4-1 rättvist njä får svaret bli även om Alex gör flera otroligt bra ingripande tycker jag inte det osar katt tillräckligt mycket för att vi ska förlora med 3 mål, andra halvlek jobbar vi in oss i matchen och är minst lika bra som våra motståndare 2-1 kan jag köpa med hade ju tyckt 1-1 hade smakat sockerkaka. 

Men vi tar med oss våra lärdomar tar nya tag mot nästa match nu är vi spellediga nästa vecka och sargade kroppar får vila lite tränar på som vanligt så tar vi emot Snogeröd den 22/5.

 

Löberöds IF Starka Tillsammans

LIF - Linderöds IF
2024-05-03 12:09

Då har det spelats match igen, Linderöd kom och gästade oss i Löberöd.

Linderöd stod inför matchen på 0 inspelade poäng men uddamålsförluster mot bra motstånd så personligen tror jag deras 0a i protokollet gav falska förhoppningar om lätt match och kanske säker seger, så blev inte fallet.

Vi pratade inför matchen om att hitta spelet runt mitten använda våra kanter samt anfallare på bästa sätt. Stundtals hittar vi riktigt mycket yta att spela på när vi tar oss ur deras press samtidigt som vi letar ledig yta och inte spelar in oss i ett hörn.

Linus gör 1-0 till oss efter drygt en kvart och ett visst lugn infinner sig men det är kortvarigt Linderöd hotade mycket med smart löpningar och fint passningsspel framför allt hade dom otroligt giftiga fasta situationer dock är vi först på de flesta bollarna, en räddas på mållinjen här tyckte jag mig se något som kanske vi saknade lite förra matchen och det var hur gärna vi ville freda vårat mål. Matchen fortsätter och det känns lite som en handbollsmatch där båda lagen går till anfall ganska omgående och vi får aldrig riktigt vila med boll som vi kanske lyckats med i de två senaste matcherna. I halvtid pratar vi om att spela säkert våga hitta in på Linus och Andreas samt våra mittfältare framför allt skydda vårt mål och inte sätta oss i trångmål. Andra halvlek påminner mycket om första vi hittar fortfarande ytor emellanåt som är riktigt fina och har många instick som tyvärr snappas upp av målvakten men det ser väldigt trevligt ut när man tittar även kanterna hittar vi mycket ytor på, ju mer matchen lider mot sitt slut ju mer pressar Linderöd på för att kvittera matchen vi har en del räddningar från Alex som är viktiga även försvarspelarna gör vad dom kan för att skydda målet. I den 80onde minuter åker Andy på en riktigt tackling precis utanför straffområdet och deras målvakt får syna det röda kortet rättvist eller inte det får domaren bestämma jag hade inte varit nöjd om vi råkat ut för det. Med 10 minuter kvar och en man mer tyckte man nog vi skulle tagit över en del men Linderöd gör det bra med en man kort skickar en del långt och offrar mycket folk för att verkligen försöka kvittera och vi känns väldigt nedtryckta trots övertag MEN i minut 94+ så får Hugo bollen någonstans runt mitten tar några steg mot målet och stillastående skickar han iväg bollen stenhårt rakt ut i krysset helt otagbart, stort jubel utbryter ledning 2-0 och bara minuter kvar att spela är matchen över.

Sammanfattat var det en bra seger i det avseendet att vi var inte riktigt 100% över banan spelet var inte lika bra som de 2 senaste matcherna men 3poäng är 3 poäng fotboll vinns av det laget som gjorde fler mål än sina motståndare och det var vi denna kväll!

Önskar alla en trevlig helg.

 

Löberöds IF Starka Tillsammans

LIF-Esperöd
2024-04-30 18:37

Match har spela, vi mötte Esperöd i fredags pga lite sjukdom kom där ingen matchrapport men bättre sent än aldrig.

Vädrets makter hade planer för oss denna fredag det började regna lagom 30 minuter innan spelstart sen slutade det aldrig, så gyttjig man var efter matchen har jag inte varit på många år hördes från rutinerade röster.

Men till matchen då vi började väldigt bra första 10-15 minuterna och försökte verkligen hitta vårat kortpassnings spel samtidigt som vi hittade plats längs kanterna, Esperöd i sin tur satte hög press och försökte vinna boll tidigt men lyckades inte med detta.

Tyvärr i 41a minuten lyckas dom efter en fast situation hitta ett skottläge och vi styr in bollen i eget mål men lägg där till att vi fått ett mål avblåst för offside (felaktigt) 3 bra läge på fasta situationer som kunde resulterat i mål så kändes resultatet i halvtid orättvist!

Jag fyller i att det regnade konstant matchen genom.

Andra halvlek, vi försöker verkligen hitta oss igenom lagdelarna passningar till varandra, vi sätter oss i lite dumma situationer emellanåt men kämpar på och ger inte upp våran spelidé ganska tidigt i andra 55e minuten så gör motståndarna mål igen under en fast situation. Nu är det uppförsbacke men vi skapar lägen matchen igenom dock saknade vi den sista lilla killerinstinkten som krävs i dessa grismatcher (mer gyttja än gräs). I minut 89 åker vi på 3-0 skott långt utifrån.

Sammantaget är att vi är inte långt ifrån denna matchen, 3-0 speglar inte matchen och detta ska Linderöd få sota för på torsdag då det är match igen!!!

 

må väl glad valborg och så ses vi igen på torsdag!

 

Löberöds IF Starka Tillsammans 

LIF - Vanstad IF
2024-04-22 15:06

Dags för sedvanlig matchrapport och är det inte lätt efter en sådan match så är det aldrig lätt.

Börjar med att säga att matchen går att titta på i repris och jag har själv sett den 3ggr, så bra det gick så bra det såg ut!

Matchen startar kanske inte på allra bästa sätt Vanstad har skott på mål efter 2 minuters spel och det kändes som vi kanske skulle få det tufft, lite ovana vid gräset lite nervositet men någonstans 7-10 minuter in i matchen börjar det som sedan skulle bli matchavgörande. Passningsspelet!

Vi har sekvenser där det spelas väldigt mycket boll via vårt mittfält, förhållandevis lugna i vårat spel, under mina år var det väldigt längesen jag såg att det spelades sådan fotboll på B-planen.

och i spelminut 16 gör vi välförtjänt 1-0 resterande av halvleken såg ungefär likadant ut vi har ett bra passningsspel där vi verkligen försöker hitta varandra längs hela banan, vi blir utsatta för hot under några sekvenser men vi ligger väldigt disciplinerat i våra positioner och försvarar oss med bravur. 2-0 kommer i minut 39 sylvass kontring och Linus Läck gjorde sitt andra mål i matchen.

Halvlek och snacket går att inte vara nöjda att inte bli ängsliga och vara beredda på att Vanstad troligen ändrar lite i deras taktik.

Det gjorde dom med, lite tuffare press och lite rakar spel från deras sida gjorde att vi inte riktigt kommer åt dom som vi gjorde i första halvlek men vi ligger fortfarande väldigt bra defensivt och jobbar kopiöst.  I minut 65 tilldelas vi en frispark en 25-30 meter från mål och efter lite diskutioner om målvaktposition och känsla får Henrik ta frisparken och som han gjorde det WOW sten hårt rätt upp i krysset på ett sätt som hade fått Niklas Holmgren att vråla i eufori! Där och då kändes det som luften gick ur våra motståndare lite men så var inte fallet vi blev bolltittande och hängde inte med på en lång boll som dimper ner i en ganska dålig vinkel lyckas dom turligt nog hitta in en boll i vårat mål 3-1 sen kom matchen in i ett ganska konstigt skede där vi lyckas ha bra spel ändå och väldigt mycket via mitten och sedan ut via kanterna, i den 81a minuter får vi en frispark till ute från kanten som Henrik tar, den blir sedan utnickad från straffområdet och först på den är Henrik som skickar en stenhård halvvolley i mål otagbart! resterande från matchen är en transportsträcka som vi gör bra försöker spela smart och äga mycket boll.

Otroligt fin seger som förhoppningsvis kan ge oss självförtroende när vi möter nästa lag att vi vågar spela vårat spel och försöker hjälpa varandra så pass mycket i varje match så kommer där trilla in fler poäng.

Stort tack till publiken som tog sig till planen för att titta trotts svala plusgrader vi hoppas vårat spel värmde er iaf!

 

Löberöds IF Starka Tillsammans.

HEMMA MATCH!
2024-04-19 15:25

Vi börjar med o hoppas alla är lika taggade inför match ikväll som truppen, det kändes på fikan igår att där låg något i luften och att det är dags för de första poängen att trilla in på kontot.

Vi hade en bra träning igår något kortare för att vara pigga och fräscha till matchen och sedan bjöds det på grillad korv. 

Så hoppas ni känner för att ta er ner till matchen som spelas på b-planen närmast skolan, startar 19.00 god mat i kiosken finns att köpa om man vill slippa laga kvällsmat.

Vi ses på plats!

Löberöds IF Starka Tillsammans

 

Truppen till matchen är som följer:

Alex ambrosi

Hugo Lindeberg

Axel Bengtsson

Olof Ekberg

Max Nilsson

Oscar Andersson

Andreas Klint

Hampus Lenander 

Leo Nyman

Linus Läck

Fredrik Jensen

Fabian Nilsson 

Marcus Bolin

Lukas Giselsson

Henrik Jensen

 

Huaröd - Löberöd
2024-04-14 13:52

Då har det spelats match igen denna gång var det Huaröd på schemat och vi fick spela den i Kristianstad på en undermålig konstgräsplan. 

Första kvarten var vi lite efter och fick jaga mycket en del nya konstellationer i startelvan gjorde det lite tufft för oss och vi släpper in mål efter 23 minuter sen är det som den gamla klyschan man är som mest sårbar direkt efter ett mål vi är inte på tårna och blir straffade igen minut 26, sen börjar vi sakta jobba oss in i matchen vi har stundtals ett väldigt trevligt passningsspel samtidigt som vi går in och knycker bollen från våra motståndare vid ett flertal tillfällen vårat mål går till på en sådan sekvens Fredrik går framför sin motståndare snor bollen och går på kontring direkt avslutar från 34m stolpe in och årets första serie mål är gjort. Matchen fortskrider och motståndarna har mest boll av oss men vi bjuder inte på mycket, hårt jobbande i defensiven så blir offensiven lite lidande dom har lite avslut utifrån samtidigt som Alex gör några fina parader.

Sammanfattningsvis var resultatet kanske rättvist men vi gör en otroligt mycket bättre match än mot Askeröd, man kunde se duellspel och vilja att jobba för att få bollen, glädjande är även inga skador samt inga varningar!

Nu blickar vi mot första matchen i Löberöd som är på fredag så börja planera för detta redan så vi kan ge laget bästa möjliga förutsättningar för en bra match. 

Riktar även ett tack till våra tillresta supportrar hatten av!

 

väl mött på fredag och glöm inte Löberöd vi är Starka tillsammans!

 
Våra sponsorer